Tévedés lenne azt hinni, hogy magas kalciumtartalommal csak a tejtermékek rendelkeznek. A makrobiotikus táplálkozás ezt a fontos ásványi anyagot elsősorban szezámmagból, algákból, petrezselyemből, káposztafélékből, szójából ajánlja pótolni.
Ebben a tésztás ételben a két legfőbb kalciumbomba benne van; algás tészta tahini krémmel, és szezámsóval megszorva.
Algás spagetti szezámos öntettel
Hozzávalók: algás spagetti tészta (ez most bio Rédei), 1 kiskanál szezámolaj, 2 evőkanál tahini (szezámkrém), 2-3 szál újhagyma, darabolva, 30 -50 ml víz, fél citrom leve, 1 kiskanál Shoju-szójaszósz.
A spagettit lobogó forró vízben főzzük ki.
Egy serpenyőt locsoljuk meg a szezámolajjal, dobjuk rá a feldarabolt újhagymát kissé pároljuk. Ekkor adjuk hozzá az tahini-krémet, locsoljuk meg vízzel, citromlével és forraljuk össze. A vége felé ízesítsük szójszósszal.
Ebbe a krémbe forgassuk meg az algás tésztát.
Tetejét meghinthetjük gomashióval (szezámsóval ) és petrezselyemmel is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése