2011. május 7., szombat

Születés Hete és a védikus kultúra

Ha érdekel milyen a babavárás vega életmód mellett,  hogyan zajlik a gyereknevelés ősi módszere, szeretnéd megismerni a kismama jóga alapjait, látogass el  május 8-án vasárnap Csillaghegyre, a  Születés, szeretet, szentség – Világrajövetel a védikus kultúrában c. rendezvényre! A program ingyenes.

Időpont: május 8., vasárnap 9:00-19:00
Helyszín: 1039., Budapest, Lehel u. 15-17.


Részletes program:

    * 9:00 Vega kismama? Egészség és táplálkozás várandósság idején  Születés Hete 2011 plakát_kicsi(Templomszoba) – dr. Aranyos Edit. Belgyógyász szakorvos előadása a táplálkozási tabukról a terhesség időszakában. Minden, amit sosem mertél megkérdezni az orvosodtól…

    * 9:30 Védikus pedagógia: A gyermeknevelés ősi módszere (Templomszoba) – Fodor Kata. Milyen nevelési elveket javasol a védikus tradíció, hogy egészséges, boldog és elégedett legyen gyermekünk? Az oktatás valódi célja.

szünet

    * 10:15 Szamszkárák: Születés és szentség – Tisztító folyamatok és második születés a védikus tradícióban (Templomszoba) – Gauranga dász A tisztító rituálék folyamata és fontossága az ősi indiai kultúrában.

    * 11:15 Titkok a horoszkópokban: A védikus asztrológia rejtelmei (Templomszoba) – Fodor Kata Ki vagyok én? Milyen gyermekem személyisége? Motiváció, tehetséggondozás, célok, egészség, betegség. A felnőtt és a gyermek horoszkópja.

    * 12:15-14:00 Ebédszünet INGYENES Konzultációs lehetőség az előadókkal: Bach virágterápiás meghatározás, Shiatsu-kezelés kipróbálási lehetőség, horoszkópelemzés. (Konferenciaterem)

    * 14:00 Kismama jóga – fitten szülésig (Bemutatóval!) (Konferenciaterem) – Kotroczó Anikó Fitt és egészséges kismama szeretnél lenni, de a várandósság alatt nem tudod milyengyakorlatokat végezhetsz? Bemutatóval egybekötött előadással várunk!

    * 14:30 Könnyed várandósság – természetes a módszerek a terhesség és a gyermekágyi időszak megkönnyítésére (Konferenciaterem) – Eichert Tamás, Kotroczó Anikó, Sjámaszangi deví dászí

Kerekasztal: Bach virágterapeuta, kórházi dúla és fitoterapeuta, Shiatsu-terapeuta ad természetes tippeket a terhesség, a szülés, és a gyermekágyi időszak segítésére.

    * 15:30 Apás szülés – tényleg tabu? (Konferenciaterem) – Kotroczó Anikó Apával szülni hagyományosan nem elfogadott, mégis, természetes és praktikus megoldás. Az elméletet gyakorlatokkal támogatjuk meg.

    * 16:00 Csatlakozási lehetőség a vasárnapi zenés-táncos programhoz a templomszobában

A programok elsősorban várandósoknak, kismamáknak, gyermekvállalás előtt álló családosoknak és a védikus kultúra iránt érdeklődő személyeknek ajánlottak.  Az előadások közben, a konferenciaterem hátsó részében a kisebb gyermekeknek egyszerű játékteret biztosítunk. Az előtérben egészséges, vegetáriánus büfé várja a vendégeket, de lehetőség van ebéd előzetes megrendelésére is.

forrás: krisna.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails