2011. április 7., csütörtök

Alga-retek saláta


Valószínűleg azon ritka egyedek közé tartozom, akik szeretik a tengeri füveket, algákat. Szeretem tésztába keverve, ételre szórva, tekercselve, vagy salátának.Mindenhogyan!
Most a Japán-katasztrófa  után egyre hangsúlyozzák, hogy mennyire áldásos lehet fogyasztásuk, mivel a tengeri füvek segítenek csökkenteni 50%-kal a radioaktív stronciumot ami a bélbe kerül. Természetes jódot juttat a szervezetbe, és  a jód izotópokat hígítja.
A tengeri füvek ( Wakame, Hijiki, nori, arame,) nagyon sok ásványi anyagot tartalmaznak és nem tartalmaznak szennyeződéseket mint a halak.
A bennük levő lévő ásványi anyagok lúgosítják a vért, tisztítják a testet, és felszámolja a savas hatást ami a modern étrend miatt kialakulhatott. Feloldják a szervezetben lerakódott zsírokat, fellazítja a  lerakódásokat ami a túl sok húsfogyasztás következtében kialakult.

Szóval több szempontból is aktuális. Barnarizssel, brokkolival és halfasírttal fogyasztottam.

Alga-retek saláta
Hozzávalók: 1 marék wakame, 2 fej hónapos retek, Umeboshi ecet, Shoju szójaszósz

A wakamét kevés vízben pároljuk meg. Amikor kihűlt facsarjuk ki. Locsoljuk meg Shoju szójaszósszal.
A hónapos retket vágjuk fel vastag gyufaszál méretűre. Locsoljunk rá egy kevés Ume-ecetet. Keverjük össze az algát és a retket.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts with Thumbnails