Most viszont elkezdődött a karácsonyi bevásárlás, tervezni kezdtem az ünnepi menüt és ismét feltöltjük a kekszes dobozokat.
Ez az ebéd ideális egy hosszúra tervezett naphoz, kb 10 perc.
Előkerült lazac, petrezselyem a hűtőből, mellé zöldséges barnarizs és savanyított jégcsapretek. Ajánlanám makrobiotikus ünnepi fogásnak is!
Lazac petrezselyemszósszal
2 szelet lazac, vaj, só, bors, kevés citromlé
A szószhoz: 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1, 5 dl olivaolaj.
A lazacot sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével locsoljuk meg és egy serpenyőben süssük meg.
Turmixoljuk össze a szósz hozzávalóit. Egy serpenyőben forraljuk fel és tálaláskor kenjük a lazacra.
Guszta
VálaszTörlés