2010. december 19., vasárnap

Akár az ünnepi asztalra is: lazac petrezselyemszósszal

Az elmúlt hetekben röpködtek nálunk a vírusok, úgyhogy a konyhai munkák számomra tényleg a minimálra, sőt olykor a nullára csökkentek. Mert minek is főzni, amikor épp, hogy ropin vegetál az ember? Előnye viszont ennek is van: csökkenő zsírpárnák a toka alatt.Ráadásul rengeteg határidős munka is várna befejezésre.
Most viszont elkezdődött a karácsonyi bevásárlás, tervezni kezdtem az ünnepi menüt és ismét feltöltjük a kekszes dobozokat.
Ez az ebéd ideális egy hosszúra tervezett naphoz, kb 10 perc.
Előkerült lazac, petrezselyem a hűtőből, mellé zöldséges barnarizs és savanyított jégcsapretek. Ajánlanám  makrobiotikus ünnepi fogásnak is!


Lazac petrezselyemszósszal
 




2 szelet lazac, vaj, só, bors, kevés citromlé
A szószhoz: 1 csokor petrezselyem, 3 gerezd fokhagyma, só, bors, 1, 5 dl olivaolaj.

A lazacot sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével locsoljuk meg és egy serpenyőben süssük meg.
Turmixoljuk össze a szósz hozzávalóit. Egy serpenyőben forraljuk fel és tálaláskor kenjük a lazacra.

1 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails