Kagylótészta aszalt paradicsommal
Brokkolis szójafasírt
Algasaláta
A nyár makrobiotikus ételei könnyűek roppanósak. Általában gyors főzési stílusban készülnek; blansírozva, dinsztelve, gyorsan pirítva, gyorsan préselve. Ez az aszalt paradicsomos tészta igazi hűsítő ínyencség. Érdekes ugyan, hogy a paradicsom nem, de az aszalt paradicsom alkalmanként felkerürhet a tényérra. Nosza, ennek most itt volt a helye. A tészta legyen teljes kiőrlésű, vagy tönköly.
A mellé tálalt algasalátát a már említett Verbovszky Gabriella óráján tanultam, és nagy kedvencem lett. Arame híjján wakaméval készítettem. Húspótlónak pedig brokkolis szójafasírt készült.
Kagylótészta aszalt paradicsommal
Hozzávalók: 2-3 maroknyi durum kagyló tészta, 1 mokkáskanál olaj, csipetnyi só, 1 fej vöröshagyma kockára vágva, 2 gerezd fokhagyma kipréselve, 5-6 darab aszalt paradicsom, csíkokra vágva,
1 kisebb sárgarépa gyufaszálra vágva, oreganó.
Lobogó, forró vízben főzzük ki a tésztát.
Kevés olajon pirítsuk meg a fokhagymát és a hagymát, majd adjuk hozzá a sárgarépát és az aszalt paradicsomot is. Hintsük meg oregánóval. Amikor a tészta kifőtt forgassuk össze a zöldségekkel.
Algasaláta
Hozzávalók: 1 evőkanál szezámolaj, 1 lila hagyma, szeletelve, 1 sárgarépa gyufaszál nagyságúra vágva, ¼ bögre wakame kevés vízbe áztatva, 2 kiskanál shoju szósz, 1 kiskanál ume ecet
Áztassuk be a wakamet. A szezámolajon pirítsuk meg a hagymát, majd dobjuk rá a sárparépát, szórjuk rá a lecsepegtetett wakamét és fedő alatt pároljuk puhára. Önthetünk alá egy kevés (1 deci) vizet. 20-25 perc párolás után ízesítsük szójaszóssal, ume ecettel (vagy citromlével) és fedő nélkül pároljuk addig, amíg a leve elpárolog
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése