Jó kis hétvége igérkezik a makrobiotika iránt érdeklődőknek! Szombaton 2, pontossabban 3 főzőtanfolyam is várja az érdeklődőket és úgy tudom, hogy még mindegyikre van egy-két szabad hely.
Szombat délelőtt illetve délután a Makifood főzőiskolában ismerkedhetünk a makrobiotikával, Verbovszky Gabriellával. Ő az amerikai Kushi intézetben tanult. A tanfolyamon külön készültek kezdő illetve haladó hallgatókra, de a kettő átjárható. Talán délelőtt az alapokról több szó fog esni.
Az előzetes menü inycsiklandónak ígérkezik; lesz Miso leves tofuval, Narancsos köles
Arame (tengeri alga) sárgarépával, szezámmaggal és citrommal, gyorsprés savanyú és japán azukibabos desszert.
A délutáni csoport elsajátíthatja a gőzölt fehérhal és a "Cole Slaw" titkát. Lesz feketebab saláta és szezonális zöldek párolva, ume ecettel.
Délután 12-kor a Makrobiotika Intézetben is izgalmas kurzusra számíthatunk; megtanulhatjuk, hogyan készítsünk makrobiotikus ételeket partikra, vagy gyermekek részére. Itt Sebestyén Szilva az intézet alapítója tartja az oktatást. Várhatólag készül hamis "húsleves" erőleves, hamis "túrós tészta", csokoládé torta, halételféleségek, tempurák, öntetek, és más finomságok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése