2010. június 20., vasárnap

Almás, mazsolás szelet



Végre egy kis süti, nem igaz?
Vannak olyan tévhitek, hogy a makrobiotikus táplálkozás alatt éhezik az ember, és kimarad az édesség élvezete. Hát ez nem igaz, mert remek desszerteket lehet összeállítani, bár az én gyomrom a híg gyümölcspudingok helyett jobban kedveli az ilyen megfoghatós, morzsálós desszerteket!

Ez a süti lett az idők folyamán a kedvencem, bár meg kell, hogy mondjam, nem mindig sikerült ilyen szépre :-))


Almás, mazsolás szelet
Hozzávalók:
  • 450 g teljeskiőrlésű tönköly liszt,
  • 1 kiskanál szódabikarbóna,
  • 1 kiskanál fahéj,
  • fél kiskanál só,
  • 2-3 dlrizsszirup
  • 100 g mazsola (nekem az óriásból volt itthon),
  • 5 dl meleg víz,
  • 2 dl növényi olaj
  • 2-3 db alma kockára vágva.
Keverd össze a lisztet a sóval, a fahéjjal és a szódabikarbónával.
A mazsolát tedd egy lábosba és öntsd fel annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Forrald fel. Ettől sokkal jobban kiemelkedik a mazsola karakteres íze. Majd dobd hozzá az almadarabkákat is. Keverd össze a rizsszirupot (vagy agavét, vagy mézet, vagy barnacukrot) a vízzel és az olajjal, add hozzá a gyümölcsöket és az egészet dolgozd össze a liszttel.
Bélelj ki egy közepes (kb. 20 x 30 –as) tepsit sütőpapírral és előmelegített sütőben, nagyjából fél óra alatt süsd készre.

(Ez a sütirecept a korai marmalade-on korábban megjelent, de itt feltétlenül szerepelnie kell, és a fotógépem még mindig szervízbe! )

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    Azt szeretném kérdezni, hogy a rizsszirup egy részét ha helyettesíteném kókuszcukorral az változtatna az állagán? Illetve ugyanannyit kell belőle szerinted használni?
    köszönöm :)

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails