2011. szeptember 18., vasárnap

Trópusi kakaóvajas testápoló, házilag


Mostanában nem a kulináris élvezetek játszanak nálam főszerepet, a konyhában sem voltam heteken át, de azért találtam néhány félre tett „konzerv” anyagot, amit szívesen megosztok veletek.
Ez a trópusi krém, bár remek konyhai alapanyagokból készült, nem evésre, hanem testápolásra való, legújabb hóbortom szerint ugyanis elkezdtem házi krémeket gyártani.
Alapja a kakaóvaj, amit nemcsak sütibe, de testápoló/arcápoló krémekbe is mindig szerettem, ha meglátom a cocoa butter feliratot, egyszerűen nem tudok neki ellenállni! A kakaóvajon kívül van benne még mogyoróolaj (érzékenyeknek helyettesíthető olívával), narancsos illóolaj  és E-vitamin. Ez utóbbi nemcsak a vitaminanyagát emeli a krémnek, hanem megnöveli az eltarthatóságát is. Tényleg csak össze kell kutyulni. És aztán kenni, nem megenni!

Trópusi kakaóvajas testápoló, házilag


Hozzávalók: 3 evőkanál kakaóvaj pasztilla, 2 evőkanál mogyoróolaj (érzékenyeknek helyettesíthető olívával, mandulaolajjal), 5-6 csepp narancsos illóolaj, 1 kapszula E-vitamin, 1 kiskanál kukoricakeményítő.

1./ Gőz fölött egy porcelán, vagy üveg edényben olvasszuk fel a kakaóvajat, majd adjuk hozzá a mogyoróolajat.
2./ Tűzről levéve keverjük bele a keményítőt.
3./ Amikor langyosodik adjunk hozzá néhány csepp illóolajat és az E-vitamin kapszula belsejét is csöpögtessük bele.
4./ Kézi mixerrel habosítsuk fel.

2 megjegyzés:

  1. Ennél egészségesebb kenceficét nem is találni a boltok polcain. Tudnál segíteni abban, hogy hol tudok beszerezni kakaóvajat és mogyoróolajat?

    VálaszTörlés
  2. Szia Sziluett! Kakaóvajat lehet interneten is rendelni (példul itt: http://sheavaj.unas.hu/spl/128659/Finomitatlan_novenyi_vajak), de én ezeket a pasztillákat még a Keserédes csokiboltban vettem, 100% kakaóvaj.Mogyoróolajat bioboltokban, vagy a Culinárisban is kaphatsz.

    VálaszTörlés

Related Posts with Thumbnails